Honden pension

Iedereen heeft het tegenwoordig erg druk. Een welverdiende vakantie is dan ook erg welkom om weer even bij te tanken. Helaas is het niet altijd mogelijk om jouw trouwe viervoeter mee te nemen naar jouw vakantieoord. Het kan simpelweg niet toegestaan zijn, maar het kan daar bijvoorbeeld ook te warm zijn en dat is niet fijn voor jouw hond. Jij kan pas fijn vakantie vieren, als jouw hond ook op een fijne plaats verblijft. Uiteraard is het mogelijk om familie of vrienden te vragen om op te passen, maar de meeste mensen willen hen niet tot last zijn. Een honden pension is dan de perfecte oplossing.  

Pension kiezen

Het is verstandig om vooraf een aantal honden pensions te gaan bekijken. Op deze manier kan je kijken bij welk pension jij het beste gevoel hebt. Dit is erg belangrijk, want als jij geen goed gevoel hebt bij een pension, dan laat jij jouw hond daar ook niet met een goed gevoel achter en dan kan jij ook niet genieten van een welverdiende vakantie. Dus kies het pension waar jij het beste gevoel bij hebt, dan is iedereen blij.   

Werkwijze

Jouw hond krijgt zijn of haar eigen hok in het pension. Als jij meerdere honden hebt, blijven zij uiteraard bij elkaar in een hok, als jij dat wilt. Je mag een eigen mand, kussen of deken meegeven. Ook mogen er eigen speeltjes meegegeven worden. Dit hoeft echter niet. Als jouw hond bijvoorbeeld een allergie heeft of op dieet is, dan is het verstandig om het eigen vertrouwde voer mee te geven.  Als jouw hond bij het pension is, dan brengt hij of zij uiteraard veel tijd door in zijn hok, maar daarnaast mag hij of zij ook veel buiten spelen. Er is vaak een groot, afgezet grasveld waar hij of zij heerlijk kan spelen met de andere honden. Vooraf wordt er bekeken welke honden wel of niet bij elkaar kunnen. Je kunt je voorstellen dat je hele grote, wilde honden niet bij kleine, bange hondjes moet laten. Zij worden dan omver gelopen. Hier wordt dus goed naar gekeken, zodat het voor iedereen leuk is in het pension. Vaak worden er foto's of filmpjes van de honden gemaakt. Deze worden naar de baasjes gestuurd, zodat zij kunnen zien dat hun trouwe viervoeter zich prima vermaakt.   

Oudjaar

Naast de vakantieperiode is oudjaar ook een moment waarop veel mensen gebruik maken van een honden pension. Vaak liggen de pensions wat achteraf. Hier hoor je dus niet zo veel vuurwerk. Honden die bang voor vuurwerk zijn, zitten daar dan dus op een fijne plaats, zodat voor hen de jaarwisseling ook leuk is.  

Fijne vakantie of jaarwisseling gewenst door Hondencentrum Happy Tail!


Delen